Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

Over Intervlam

Intervlam is groothandel en importeur van houtkachels en aansluitmaterialen zoals krasvaste emaille buizen. De levering van de kachels en materialen gaat via kachelspeciaalzaken. Onze showroom is alleen op afspraak te bezichtigen. Hier vindt u een verkoopadres in de buurt.

Service en garantie aan kachels wordt alleen verleend aan producten die in Nederland zijn gekocht via ons dealernetwerk.

Intervlam - Houtkachels

Houtkachels

Houtkachels worden veel gebruikt voor sfeerverwarming en bijverwarming. Het is echter ook mogelijk een houtkachel te kopen die aangesloten wordt op uw cv-installatie. Als de houtkachel brandt helpt hij mee het hele huis te verwarmen. Dat scheelt in de energiekosten.

Er zijn verschillende systemen om de warmte over de ruimte te verdelen: convectie en straling. Bij convectie wordt de lucht opgewarmd en in de kamer verspreid. Bij straling neemt het materiaal van de kachel de warmte op en geeft dat gelijkmatig af aan de omgeving. Deze laatste kachels zijn gemaakt van gietijzer of uitgerust met speksteen of in het geval van Monolith voor het grootste gedeelte opgebouwd uit natuursteen. Er zijn kachels die beide systemen combineren. 

info@intervlam.nl ® Alle rechten voorbehouden. Algemene Voorwaarden